Restaurangchefen

Stefan Bergström, restaurangchef

Presentation kommer inom kort.

 

Emil Persson, sommelier Vällagade måltider under barndomen fick Emil att börja arbeta som kock efter avslutad restaurangskola. Snart upptäckte han vinet och fick utveckla sina kunskaper som anställd på Systembolaget. På restauranghögskolan i Grythyttan förkovrade han sig ytterligare och erhöll en filkand i Restaurang och måltidskunskap samt Advanced Certificate, Wine & Spirit Education Trust. Emil har hunnit med att arbeta på bland annat Vinkällaren Grappe i Stockholm som sommelier. En unik plats där världens främsta viner lagras.

Som för många vinintresserade står vinerna från Europa Emil närmast hjärtat. Bland de franska vinerna är favoriterna friska och smakrika vita viner från Bourgogne, jordgubbsfruktiga och lena pinot noir, kraftfulla rhôneviner, modern bordeaux och sprudlande bubbel från Champagne. I Italien är vinerna från Piemonte och Toscana favoriter.

Emil brinner för att inspirera gäster att upptäcka nya typer av viner och på så sätt upptäcka nya favoriter. Förutom klassiska viner så hittar Emil nya spännande viner från mindre kända regioner som han med glädje pratar om och serverar till den vällagade maten. Emil tänker på vinerna från vulkanen Etna på Sicilien på den inhemska druvan nerello mascalese eller cabernet francvinerna från Bourgueil i Loire.

 

Skebo Herrgård